Az Emlékezés Napja
2012. november 4.

Az Emléknap programja


8.00–18.00
Megemlékezés a Terror Háza Múzeum előtt
Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc leverésének tragikus évfordulóján közös mécsesgyújtással emlékezünk a szabadságharc áldozataira. Az Andrássy út 60. előtti Hősök Falához várjuk a nap folyamán mindazokat, akik hőseink tiszteletére el kívánják helyezni az emlékezés mécseseit.

8.00–18.00
Megemlékezés a rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál
A parcellához várjuk a nap folyamán mindazokat, akik el kívánják helyezni az emlékezés mécseseit és virágait az áldozatok sírjánál.

8.00–18.00
Megemlékezés a Fiumei úti Nemzeti Sírkert 21-es parcellájánál
Egész napos protokollmentes megemlékezés az 1956-ban elesett hősi halottak és áldozatok tiszteletére felállított emlékműnél. 15 órakor a 21-es Parcella Emlékmű Alapítvány, az 56-os Kegyeleti Bizottság és az Erdély Művészetéért Alapítvány koszorúz az emlékműnél.

15.00
’56-os emlékmű avatás a Hargita téren
Beszédet mond Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

18.00
Forradalom Lángjának őrlángra állítása és mécsesgyújtás a Kossuth téren
A szabadságharc leverésének gyásznapján a Kossuth téri ’56-os emlékműnél a Forradalom Lángjának őrlángra állításával tisztelgünk az áldozatok emléke előtt.

19.00
Emlékkoncert a Forradalom és Szabadságharc áldozatainak tiszteletére a Bazilikában
Az emlékkoncerten a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában Beethoven Eroica című műve lesz hallható.


A belépés mindenki számára díjmentes! A hangversenyen való részvétel – a férőhelyek korlátozott száma miatt – kizárólag előzetes regisztráció útján lehetséges.
Az előzetes regisztráció 2012. november 3-án, 19 órakor lezárult. A regisztráció nélkül érkezők a szabad férőhelyek függvényében foglalhatják el helyeiket a Bazilikában.