Emlékkoncert a Szent István Bazilikában

Helyszín: Szent István Bazilika (Budapest, V. ker., Szent István tér 1.)
Időpont: 2013. november 4., 19:00–20:15

November 4-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének tragikus évfordulóján ünnepi hangversennyel emlékezünk a szabadságharc áldozataira. Az emlékkoncerten a Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus előadásában Lajtha László: “Missa in diebus tribulationis” (1950) műve hangzik el.
Vezényel: Záborszky Kálmán.

A koncerten felcsendül a Himnusz, illetve Szvorák Katalin előadásában, zenei kíséret nélkül a Magyarország az én csendes szép hazám című dal.

Az eseményen részt vesznek az állami protokoll képviselői, a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület tagjai és az ’56-os szervezetek képviselői.

Este 20 órától, a koncert után, az emlékezés mécseseit valamennyi látogató, érdeklődő elhelyezheti a Szent István Bazilika előtt.

A hangversenyen való részvétel – a férőhelyek korlátozott száma miatt – kizárólag előzetes regisztráció útján lehetséges.

Az előzetes regisztráció 2013. november 4-én 12 órakor lezárult. A regisztráció nélkül érkezők a szabad férőhelyek függvényében foglalhatják el helyeiket a Bazilikában.

Az eseményt az MTV és Bartók Rádió élőben közvetíti.

Kérjük, az élő közvetítés miatt 18.30-ig foglalják el a helyüket.

Fotó: Pelsőczy Csaba